Opinie o autach koreańskich

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

jedyne co mogę powiedzieć na temat ceeda crdi, to to że napotykałem parę razy na trasie te kijanki crdi i dynamiczniejszych kierowników. Wiadomo, że ich druzgotałem, ale jak na 1.6 i 115 ps pod maską wedlug mnie całkiem przyzwoicie się zbiera to auto, nawet zadziwiały mnie ich możliwości trochę. Po chipie można z tego wykrzesać 140 ps. Tylko tyle wiem na ten temat, bezpośredniej organoleptycznej styczności nie miałem.

Komentarz

• andriu21tg
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1499

najbardziej podoba mi sie zapis w gwarancji ceeda ,iz dokonaja naprawy naszybszym mozliwym czasie (bez podania czy bedzie to 2tyg czy 2 miesiace) kolo opisuje sytuacje gdzie wywalilo mu napisy flamastrem na skorze czekal na fotel 1,5 miesiaca wkoncu wzieli i wymienili mu ze stojacego na salonie modelu..duzo ciekawych akcji.. ja ogolnie sie mocno posmialem.. na ocp az tak luzno chlopaki awari nie biorą.. :szeroki_usmiech

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8030
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez tryton
        Oj jest niskie sam byłem w szoku jak widziałem spalanie jakie było na kompie . Samochód jeżdził po mieście i miał 0.5 litra więcej niż ja na swoim AGR ku
        Jak byś jeździł swoim AGR-em tak jak on swoim 1.6 to by różnica była dużo większa uwierz mi.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• andriu21tg
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1499

albo .. http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.p...art=120#p10370

Komentarz

• tryton
            Elegance
            • 2008
            • 935

Zamieszczone przez andriu21tg
            chlopaki wypisali to co najczesciej im sie sypie..
            ale jedno trzeba przyznać w kijance szyby tak nie parują jak w szkodniku

Komentarz

• natash
              RS
              • 2011
              • 2599

Na forum skody, też znajdziesz pełno takich :P

Komentarz

• tryton
                Elegance
                • 2008
                • 935

Zamieszczone przez natash
                Na forum skody, też znajdziesz pełno takich
                ktoś jak przeczyta np ten temat Nowiutka O2 FL - niedoróbki to będzie omijał szkodniki dużym łukiem a jak jeszcze poczyta o rozrządach w TSI, turbinach w tdi itd to dopiero na widok skody ogarnie go śmiech

Komentarz

• natash
                  RS
                  • 2011
                  • 2599

Właśnie o tym mówię, dlatego pytam o te 2 auta w celu tańszej alternatywy dla Szkody jakby mnie ekonomicznie przydusiło...

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

Właśnie o tym mówię, dlatego pytam o te 2 auta w celu tańszej alternatywy dla Szkody jakby mnie ekonomicznie przydusiło...
                    Sobie zmień pracodawcę, a nie u prywaciarza będziesz robić za "tysiąc pińcet brutto" aż ci krew z nosa nie pójdzie....
                    Sorry, ale tak Cie nie lubię buraku że nie mogłem sie powstrzymać

A dlaczego buraku??

Odpowiedź tu:

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8030
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez tryton
                      ktoś jak przeczyta np ten temat Nowiutka O2 FL - niedoróbki to będzie omijał szkodniki dużym łukiem a jak jeszcze poczyta o rozrządach w TSI, turbinach w tdi itd to dopiero na widok skody ogarnie go śmiech
                      Jak się komuś auto podoba to się wybacza niedoróbki.

Komentarz

• natash
                        RS
                        • 2011
                        • 2599

Zamieszczone przez kazik4x4
                        Sobie zmień pracodawcę, a nie u prywaciarza będziesz robić za "tysiąc pińcet brutto" aż ci krew z nosa nie pójdzie....
                        Sorry, ale tak Cie nie lubię buraku że nie mogłem sie powstrzymać

A dlaczego buraku??

Odpowiedź tu:
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#864087
                        Po raz kolejny pozdrawiam "inteligencję i elokwencję"

Ps. A tobie życzę, aby zyski w twojej firmie, były chociaż na takim poziomie, aby twoi pracownicy mogli sobie chociaż kupować KIA Ceed lub Hyundai i30. I pamiętaj, "Równowaga w przyrodzie musi być", przyjdzie czas, że przypomnisz sobie to zdanie...

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8030
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                          AdamB, dokładnie - ja już wiem, że następne auto to też będzie skoda
                          A ja jeszcze nie wiem, okaże się jak zobaczę w salonach OIII i wtedy decyzję podejmę. Na razie od 4,5 roku wozi mnie moje 1.9TDI i nie mam zamiaru zmieniać na Ceeda ani I30, te auta mi nie leżą.

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Po raz kolejny pozdrawiam "inteligencję i elokwencję"

Ps. A tobie życzę, aby zyski w twojej firmie, były chociaż na takim poziomie, aby twoi pracownicy mogli sobie chociaż kupować KIA Ceed lub Hyundai i30. I pamiętaj, "Równowaga w przyrodzie musi być", przyjdzie czas, że przypomnisz sobie to zdanie...
                            A ja pozdrawiam chamstwo którym to ty pierwszy błysnałeś
                            Obraziłeś mnie po prostu nie mając powodu, tylko dlatego ze jestem pracodawcą a nie pracownikiem.

O zyski w mojej firmie się nie martw, wystarczy że ja po nocach nie spię. Pracownikom nie musisz życzyć wschodnich wynalazków bo raczej gustuja w VAGach+ jeden zatwardziały miłośnik subaru.
                            Równowaga w przyrodzie była, jest i będzie proroku z bożej łaski.

A w temacie dodam że zdecydowanie I30 z dwojga złego.

Komentarz

• granacik
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 249

W mojej firmie są Ceedy 1.6 CRDI 90 km. Rozmawiałem z 2 użytkownikami, sam jechałem tylko raz na dystansie raptem kilku km. Auta mają przebieg rzędu 40-60 tys km i jak na razie nic się nie psuło. Podstawowa ich wada to to, że spalają w mieście od 8-9l co uważam za dużo jak na tę moc. W trasie ok. 6,5-7,5 l jadąc "normalnie". Wykończenie wnętrza przeciętne. ASO KIA tragiczne.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                RS
                                • 2009
                                • 6626
                                • Volkswagen
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Może mieliście styczność z pojazdami KIA Ceed lub Hyundai i30, chodzi mi o diesle w silnikach 1,6.
                                napisz do kolegi ruszok - on jest z forum Kia ceed i ma diesla. http://forum.octaviaclub.pl/profile....rofile&u=26816
                                Żona ma Kia Picanto z silnikiem 1.0 ...i jeśli nie zajechała sprzęgła w tym aucie ani nic się nie udało jej popsuć przez ponad 3 lata to śmiem twierdzić, że akurat ten model Kia robi porządnie :wink:
                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• maymer
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 839

Z tego co wyczytałem na forum Ceed'a to w silniku 1.6 CRDI 90KM i 115KM nie występuje dwumasa co obniża koszta ewentualnych napraw. Jedna uwaga jest taka, że dotyczy to aut przedliftowych. Reszta mojego doświadczenia z Ceed'em i I30 kończy się na tym, że Ceed'a 1.6 CRDI ma kolegi wujek i jak z nim rozmawiałem to był zadowolony z auta, a w I30 siedziałem w salonie

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

natash, masz BXE to trza się cieszyć, a dalej brniesz w kijanki/hundajki. :diabelski_usmiech
                                    Co pisze granacik o spalaniu to ihmo skoda mniej paliwożerna.
                                    Jak chcesz AGR-a to pewnie znajdą się chętni na podmiankę
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...